To może Cię zainteresować
Ostatnie aktualności
Efekty:
W ramach PO PŻ 2016, który był realizowany sierpień 2016 - czerwiec 2017, skierowane do osób potrzebujących, trafiły produkty takie jak:
- makaron jajeczny 5 kg
- ryż biały 5 kg
- herbatniki 2 kg
- mleko UHT 9 l
- ser podpuszczkowy dojrzewający 2.4 kg
- groszek z marchewką 3,2 kg
- fasola biała 3,2 kg
- koncentrat pomidorowy 1.28 kg
- powidła śliwkowe 1.28 kg
- gulasz wieprzowy z warzywami 1.25kg
- filet z makreli w oleju 1.36
- szynka drobiowa 2.7 kg
- szynka wieprzowa 0,3kg
- pasztet wieprzowy 0,16 kg
- cukier biały 4 kg
- olej rzepakowy 4l
Współpracowaliśmy z 38 organizacjami partnerskimi lokalnymi z terenu województwa pomorskiego.
Pomoc żywnościowa trafiła do 21720 osób znajdujących się w trudniej sytuacji życiowej.
Wydaliśmy osobą potrzebującym 1000,1677 ton żywności, 95935 paczek żywnościowych.
W ramach Podprogramu 2016 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 113 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły udział 2018 osób.
Rodzaje warsztatów:
- ekonomiczne 16 spotkań dla 333 uczestników
- żywieniowe 33 spotkania dla 572 uczestników
- kulinarne 33 spotkań dla 573 uczestników
- niemarnowanie żywności 31 dla 540 uczestników
Celem Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 było dotarcie z pomocą żywnościową do grup osób najbardziej potrzebujących w całej Polsce. Od połowy sierpnia 2016 roku rozpoczęła się realizacja Podprogramu 2016, w ramach którego osoby najbardziej potrzebujące w całej Polsce mogły skorzystać ze wsparcia w postaci żywności, jak również możliwości uczestniczenia w różnych działaniach wspierających, edukacyjnych i włączających.
Do końca maja 2017 roku w organizacjach i instytucjach współpracujących z Bankiem Żywności w Tczewie, osoby które otrzymały skierowanie z Ośrodka Pomocy Społecznej, mogły skorzystać ze wsparcia w postaci żywności, która cyklicznie bęła dystrybuowana w formie paczek żywnościowych.
Organizacje współpracujące z Bankiem Żywności w Tczewie, realizowały cykliczne działania polegające m.in. na:
- działaniach informacyjnych
- wsparciu psychologicznym
- spotkaniach związanych z przeciwdziałaniem przemocy, uzależnieniom
- spotkaniach integracyjnych
- wykładach dotyczących zdrowego odżywiania i niemarnowania żywności
- warsztatach dla rodziców w zakresie wychowawczym
- poradnictwie specjalistycznym m.in. pedagoga
- spotkaniach z doradcą zawodowym
- szkoleniach z pierwszej pomocy, umiejętności zachowań w sytuacjach zagrożeń
- wsparciu osób bezdomnych
- prowadzeniu ogrzewalni
- dostarczaniu artykułów higieny osobistej
- poradnictwie socjalnym i prewencyjnym
- zajęciach dot. higieny osobistej i higieny żywienia
Osoby korzystające ze wsparcia Programu na obszarze działania Banku Żywności w Tczewie (województwo pomorskie) będą mogły również wziąć udział w ciekawych warsztatach edukacyjnych, dotyczących wzmacniania samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego. Wsparcie działaniami towarzyszącymi, pozwoliło na zwiększenie wymiaru pomocy żywnościowej, która realizowana jest w ramach Programu.
Pomoc żywnościowa, w postaci paczki żywnościowej może być przekazywana do osób spełniających kryteria kwalifikowalności do statusu osoby najbardziej potrzebującej, tj.: osób i rodzin znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej, spełniających kryteria określone w art. 7 ustawy o pomocy społecznej i których dochód nie przekracza 150% kryterium dochodowego uprawniającego do skorzystania z pomocy społecznej (951 zł dla osoby samotnie gospodarującej i 771 zł dla osoby w rodzinie), na podstawie skierowania wystawionego przez właściwy terytorialnie Ośrodek Pomocy Społecznej, lub w przypadku osoby bezdomnej – oświadczenia podpisanego w organizacji.
Podprogram 2016 jest kontynuacją Podprogramu 2015, w ramach którego Bank Żywności w Tczewie objął wsparciem żywnościowym prawie 19 000 osób. Obok dystrybucji paczek, prowadzone były również działania towarzyszące w formie warsztatów dietetycznych, kulinarnych, edukacji ekonomicznej, o których można przeczytać we wcześniejszych informacjach na naszej stronie.
Czas trwania programu:
Okres realizacji dostaw artykułów spożywczych: SIERPIEŃ 2016 – KWIECIEŃ 2017,
Okres realizacji dystrybucji artykułów spożywczych: SIERPIEŃ 2016 – CZERWIEC 2017
Wniosek o przystąpienie:
Każda organizacja chcąca przystąpić do Podprogramu 2016 musiała złożyć do Banku Żywności Wniosek o przystąpienie do Podprogramu 2016 OPL oraz okazać aktualną dokumentację potwierdzającą kwalifikowalność osób do otrzymania pomocy żywnościowej (załącznik nr 5, 6 lub 7).
Kwalifikowalność podopiecznych do Podprogramu 2016:
Osoby bezdomne, niepełnosprawne, migranci, osoby obcego pochodzenia, mniejszości narodowe ( w tym społeczności marginalizowane, takie jak Romowie) oraz pozostałe grupy odbiorców spełniające kryteria określone w art. 7 ustawy o pomocy społecznej i których dochód nie przekracza 150% kryterium dochodowego, tj. 951 zł dla osoby samotnie gospodarującej i 771 zł dla osoby w rodzinie.
Definicja paczki żywnościowej dla 1 odbiorcy końcowego – minimum kilka (tj. co najmniej 3) artykułów spożywczych z różnych grup towarowych wydanych jednorazowo a wchodzących w skład zestawu w Podprogramie 2016.
Definicja posiłku – każdy posiłek (śniadanie, II śniadanie, obiad – w szczególności gorący posiłek dwudaniowy lub jednodaniowy, podwieczorek, kolacja).
Żywność wydawana jest do podopiecznych nieodpłatnie. Nie można w żaden sposób sugerować, że wydanie żywności jest zależne od wpłacenia składki członkowskiej na rzecz organizacji lub innych opłat.
Transport:
OPL organizuje we własnym zakresie
Nabór trenera/realizatora 2016:
W związku z realizacją projektu finansowanego w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym i planowanym uruchomieniem od września bieżącego roku cyklu warsztatów kulinarnych, dietetycznych, niemarnowania żywności i edukacji ekonomicznej dla podopiecznych naszych organizacji zakwalifikowanych do POPŻ Podprogram 2016 poszukiwaliśmy trenerów, prowadzących warsztaty praktyczne w ww. zakresach.
1. Warsztaty żywieniowo-dietetyczne:
- żywienie w chorobach- choroby przewodu pokarmowego, cukrzyca, nadciśnienie, otyłość
- żywienie kobiet w ciąży i małych dzieci
- żywienie dzieci w wieku szkolnym
- zdrowy styl życia
- żywienie seniorów
2. Warsztaty dietetyczno-kulinarne
- analiza i tworzenie prawidłowych jadłospisów
- przygotowywanie posiłków z produktów z paczki
- „skosztuj czegoś nowego” (np., awokado, bakłażan, itd)- warsztaty dla dzieci i dorosłych
- „gotujemy rodzinnie”, warsztaty dla mężczyzn
- gotowanie z produktów sezonowych
- robienie przetworów (element nie marnowania)
3. Warsztaty ekonomiczne
- warsztaty budżetu domowego „po co nam koperty?”
- ekonomia od kuchni, czyli oszczędzanie w domu
- analiza kredytów (chwilówek)
- jak wykorzystać „500 +”
- aspekty prawna, prawa konsumencie
- Przedsiębiorczość, przygotowanie do pracy
Nawiązane współprace (nazwa, adres OPL / telefon):
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gardeji
ul. Kwidzyńska 36 82-520 Gardeja / 55 275 14 21
Gminny Ośrodek Pomocy Społeczne w Starym Dzierzgoniu
ul. Stary Dzieżgoń 54/1 82-450 Stary Dzieżgoń / 55 276 14 04
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej Stegna
ul. Wojska Polskiego 12 / 55 247 82 86
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gniewinie
ul.Pomorska 40/1 84-250 Gniewino / 58 676 79 94
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zblewie
ul. Główna 17 83-210 Zblewo / 58 562 37 35
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostaszewie
ul. Kościuszki 11 82-112 Ostaszewo / 55 247 15 61
Gminny Ośrodek Pomocy w Skarszewach
ul. Szkolna 9 83-250 Skarszewy / 58 588 24 36
Pomorskie Towarzystwo Przyjaciół Dzieci Koło Aktywnej Pomocy ” Nadzieja”
501 378 474
Ośrodek Pomocy Społecznej w Główczycach
ul.Słupska 21 76-220 Główczyce / 59 811 60 15
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sierakowicach
ul. Lęborska 34 83-340 Sierakowice / 58 681 93 92
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Malborku
ul. Solskiego 1 82-200 Malbork / 55 267 02 58
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Adama Mickiewicz 7
83-262 Czarna Woda / 58 587 85 10
Stowarzyszenie „Wspólnie Dzieciom”
ul. Juliana Przybosia 9 83-110 Tczew / 58 531 48 16
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubichowie
ul. Zblewska 8 83-240 Lubichowo / 58 588 52 29
Urząd Gminy w Mikołajkach Pomorskich
ul. Dzierzgońska 2 82-433 Mikołajki Pomorskie / 55 640 43 57
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kaliskach
ul. Nowowiejska 2 83-260 Kaliska / 58 588 92 01
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Smętowie Granicznym
ul. Dworcowa 10 83-230 Smętowo / 58 561 90 25
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sadlinkach
ul. Kwidzyńska 12 82-522 Sadlinki / 55 261 67 91
M-GOPS Gniew ul. Witosa 9
83-140 Gniew / 58 535 22 17
Stow. Na Rzecz Bezdomnych Dom Modlitwy „Agape” Z/S
w Borowym Młynie Schronisko w Szawałdzie 8 / 510 262 483
Stowarzyszenie Na Rzecz Bezdomnych Dom Modlitwy „Agape” Z/S
w Borowym Młynie 22 / 55 277 42 88
Ośrodek Pomocy Społecznej ul Ogrodowa 1
83-430 Stara Kiszewa / 58 687 60 28
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Suchym Dębie
ul. Gdańska 17A 83-022 Suchy Dąb / 58 682 36 82
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej 83-420 Liniewo
ul. Dworcowa 3 / 58 687 85 38
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej 83-212 Bobowo
ul. Gdańska 12 / 58 562 17 66
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej 84-240 Reda
ul. Derdowskiego 25 / 58 678 58 65
GOPS Tuchomie ul. Jana III Sobieskiego
77- 133 Tuchomie / 59 821 50 53
GOPS Tczew ul. Parkowa 7
Gniszewo / 58 530 51 32
GOPS Ryjewo
55 277 42 93
GOPS Stary Targ
ul. Świerczewskiego 20 / 55 277 62 81
Fundacja „Przystań”
Pogorzała Wieś 50A / 698 920 268
Agape Nowy Staw
ul. Mickiewicza 32 / 510 262 507
Chrześcijańskie Stowarzyszenie Dobroczynne
Gdynia / 697 870 400
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym
Efekty:
W ramach PO PŻ 2016, który był realizowany sierpień 2016 - czerwiec 2017, skierowane do osób potrzebujących, trafiły produkty takie jak:
- makaron jajeczny 5 kg
- ryż biały 5 kg
- herbatniki 2 kg
- mleko UHT 9 l
- ser podpuszczkowy dojrzewający 2.4 kg
- groszek z marchewką 3,2 kg
- fasola biała 3,2 kg
- koncentrat pomidorowy 1.28 kg
- powidła śliwkowe 1.28 kg
- gulasz wieprzowy z warzywami 1.25kg
- filet z makreli w oleju 1.36
- szynka drobiowa 2.7 kg
- szynka wieprzowa 0,3kg
- pasztet wieprzowy 0,16 kg
- cukier biały 4 kg
- olej rzepakowy 4l
Współpracowaliśmy z 38 organizacjami partnerskimi lokalnymi z terenu województwa pomorskiego.
Pomoc żywnościowa trafiła do 21720 osób znajdujących się w trudniej sytuacji życiowej.
Wydaliśmy osobą potrzebującym 1000,1677 ton żywności, 95935 paczek żywnościowych.
W ramach Podprogramu 2016 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 113 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły udział 2018 osób.
Rodzaje warsztatów:
- ekonomiczne 16 spotkań dla 333 uczestników
- żywieniowe 33 spotkania dla 572 uczestników
- kulinarne 33 spotkań dla 573 uczestników
- niemarnowanie żywności 31 dla 540 uczestników
Celem Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 było dotarcie z pomocą żywnościową do grup osób najbardziej potrzebujących w całej Polsce. Od połowy sierpnia 2016 roku rozpoczęła się realizacja Podprogramu 2016, w ramach którego osoby najbardziej potrzebujące w całej Polsce mogły skorzystać ze wsparcia w postaci żywności, jak również możliwości uczestniczenia w różnych działaniach wspierających, edukacyjnych i włączających.
Do końca maja 2017 roku w organizacjach i instytucjach współpracujących z Bankiem Żywności w Tczewie, osoby które otrzymały skierowanie z Ośrodka Pomocy Społecznej, mogły skorzystać ze wsparcia w postaci żywności, która cyklicznie bęła dystrybuowana w formie paczek żywnościowych.
Organizacje współpracujące z Bankiem Żywności w Tczewie, realizowały cykliczne działania polegające m.in. na:
- działaniach informacyjnych
- wsparciu psychologicznym
- spotkaniach związanych z przeciwdziałaniem przemocy, uzależnieniom
- spotkaniach integracyjnych
- wykładach dotyczących zdrowego odżywiania i niemarnowania żywności
- warsztatach dla rodziców w zakresie wychowawczym
- poradnictwie specjalistycznym m.in. pedagoga
- spotkaniach z doradcą zawodowym
- szkoleniach z pierwszej pomocy, umiejętności zachowań w sytuacjach zagrożeń
- wsparciu osób bezdomnych
- prowadzeniu ogrzewalni
- dostarczaniu artykułów higieny osobistej
- poradnictwie socjalnym i prewencyjnym
- zajęciach dot. higieny osobistej i higieny żywienia
Osoby korzystające ze wsparcia Programu na obszarze działania Banku Żywności w Tczewie (województwo pomorskie) będą mogły również wziąć udział w ciekawych warsztatach edukacyjnych, dotyczących wzmacniania samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego. Wsparcie działaniami towarzyszącymi, pozwoliło na zwiększenie wymiaru pomocy żywnościowej, która realizowana jest w ramach Programu.
Pomoc żywnościowa, w postaci paczki żywnościowej może być przekazywana do osób spełniających kryteria kwalifikowalności do statusu osoby najbardziej potrzebującej, tj.: osób i rodzin znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej, spełniających kryteria określone w art. 7 ustawy o pomocy społecznej i których dochód nie przekracza 150% kryterium dochodowego uprawniającego do skorzystania z pomocy społecznej (951 zł dla osoby samotnie gospodarującej i 771 zł dla osoby w rodzinie), na podstawie skierowania wystawionego przez właściwy terytorialnie Ośrodek Pomocy Społecznej, lub w przypadku osoby bezdomnej – oświadczenia podpisanego w organizacji.
Podprogram 2016 jest kontynuacją Podprogramu 2015, w ramach którego Bank Żywności w Tczewie objął wsparciem żywnościowym prawie 19 000 osób. Obok dystrybucji paczek, prowadzone były również działania towarzyszące w formie warsztatów dietetycznych, kulinarnych, edukacji ekonomicznej, o których można przeczytać we wcześniejszych informacjach na naszej stronie.
Czas trwania programu:
Okres realizacji dostaw artykułów spożywczych: SIERPIEŃ 2016 – KWIECIEŃ 2017,
Okres realizacji dystrybucji artykułów spożywczych: SIERPIEŃ 2016 – CZERWIEC 2017
Wniosek o przystąpienie:
Każda organizacja chcąca przystąpić do Podprogramu 2016 musiała złożyć do Banku Żywności Wniosek o przystąpienie do Podprogramu 2016 OPL oraz okazać aktualną dokumentację potwierdzającą kwalifikowalność osób do otrzymania pomocy żywnościowej (załącznik nr 5, 6 lub 7).
Kwalifikowalność podopiecznych do Podprogramu 2016:
Osoby bezdomne, niepełnosprawne, migranci, osoby obcego pochodzenia, mniejszości narodowe ( w tym społeczności marginalizowane, takie jak Romowie) oraz pozostałe grupy odbiorców spełniające kryteria określone w art. 7 ustawy o pomocy społecznej i których dochód nie przekracza 150% kryterium dochodowego, tj. 951 zł dla osoby samotnie gospodarującej i 771 zł dla osoby w rodzinie.
Definicja paczki żywnościowej dla 1 odbiorcy końcowego – minimum kilka (tj. co najmniej 3) artykułów spożywczych z różnych grup towarowych wydanych jednorazowo a wchodzących w skład zestawu w Podprogramie 2016.
Definicja posiłku – każdy posiłek (śniadanie, II śniadanie, obiad – w szczególności gorący posiłek dwudaniowy lub jednodaniowy, podwieczorek, kolacja).
Żywność wydawana jest do podopiecznych nieodpłatnie. Nie można w żaden sposób sugerować, że wydanie żywności jest zależne od wpłacenia składki członkowskiej na rzecz organizacji lub innych opłat.
Transport:
OPL organizuje we własnym zakresie
Nabór trenera/realizatora 2016:
W związku z realizacją projektu finansowanego w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym i planowanym uruchomieniem od września bieżącego roku cyklu warsztatów kulinarnych, dietetycznych, niemarnowania żywności i edukacji ekonomicznej dla podopiecznych naszych organizacji zakwalifikowanych do POPŻ Podprogram 2016 poszukiwaliśmy trenerów, prowadzących warsztaty praktyczne w ww. zakresach.
1. Warsztaty żywieniowo-dietetyczne:
- żywienie w chorobach- choroby przewodu pokarmowego, cukrzyca, nadciśnienie, otyłość
- żywienie kobiet w ciąży i małych dzieci
- żywienie dzieci w wieku szkolnym
- zdrowy styl życia
- żywienie seniorów
2. Warsztaty dietetyczno-kulinarne
- analiza i tworzenie prawidłowych jadłospisów
- przygotowywanie posiłków z produktów z paczki
- „skosztuj czegoś nowego” (np., awokado, bakłażan, itd)- warsztaty dla dzieci i dorosłych
- „gotujemy rodzinnie”, warsztaty dla mężczyzn
- gotowanie z produktów sezonowych
- robienie przetworów (element nie marnowania)
3. Warsztaty ekonomiczne
- warsztaty budżetu domowego „po co nam koperty?”
- ekonomia od kuchni, czyli oszczędzanie w domu
- analiza kredytów (chwilówek)
- jak wykorzystać „500 +”
- aspekty prawna, prawa konsumencie
- Przedsiębiorczość, przygotowanie do pracy
Nawiązane współprace (nazwa, adres OPL / telefon):
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gardeji ul. Kwidzyńska 36 82-520 Gardeja / 55 275 14 21
Gminny Ośrodek Pomocy Społeczne w Starym Dzierzgoniu ul. Stary Dzieżgoń 54/1 82-450 Stary Dzieżgoń / 55 276 14 04
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej Stegna ul. Wojska Polskiego 12 / 55 247 82 86
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gniewinie ul.Pomorska 40/1 84-250 Gniewino / 58 676 79 94
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zblewie ul. Główna 17 83-210 Zblewo / 58 562 37 35
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostaszewie ul. Kościuszki 11 82-112 Ostaszewo / 55 247 15 61
Gminny Ośrodek Pomocy w Skarszewach ul. Szkolna 9 83-250 Skarszewy / 58 588 24 36
Pomorskie Towarzystwo Przyjaciół Dzieci Koło Aktywnej Pomocy ” Nadzieja” / 501 378 474
Ośrodek Pomocy Społecznej w Główczycach ul.Słupska 21 76-220 Główczyce / 59 811 60 15
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sierakowicach ul. Lęborska 34 83-340 Sierakowice / 58 681 93 92
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Malborku ul. Solskiego 1 82-200 Malbork / 55 267 02 58
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Adama Mickiewicz 7 83-262 Czarna Woda / 58 587 85 10
Stowarzyszenie „Wspólnie Dzieciom” ul. Juliana Przybosia 9 83-110 Tczew / 58 531 48 16
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubichowie ul. Zblewska 8 83-240 Lubichowo / 58 588 52 29
Urząd Gminy w Mikołajkach Pomorskich ul. Dzierzgońska 2 82-433 Mikołajki Pomorskie / 55 640 43 57
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kaliskach ul. Nowowiejska 2 83-260 Kaliska / 58 588 92 01
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Smętowie Granicznym ul. Dworcowa 10 83-230 Smętowo / 58 561 90 25
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sadlinkach ul. Kwidzyńska 12 82-522 Sadlinki / 55 261 67 91
M-GOPS Gniew ul. Witosa 9 83-140 Gniew / 58 535 22 17
Stow. Na Rzecz Bezdomnych Dom Modlitwy „Agape” Z/S w Borowym Młynie Schronisko w Szawałdzie 8 / 510 262 483
Stowarzyszenie Na Rzecz Bezdomnych Dom Modlitwy „Agape” Z/S w Borowym Młynie 22 / 55 277 42 88
Ośrodek Pomocy Społecznej ul Ogrodowa 1 83-430 Stara Kiszewa / 58 687 60 28
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Suchym Dębie ul. Gdańska 17A 83-022 Suchy Dąb / 58 682 36 82
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej 83-420 Liniewo ul. Dworcowa 3 / 58 687 85 38
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej 83-212 Bobowo ul. Gdańska 12 / 58 562 17 66
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej 84-240 Reda , ul. Derdowskiego 25 / 58 678 58 65
GOPS Tuchomie ul. Jana III Sobieskiego 77- 133 Tuchomie / 59 821 50 53
GOPS Tczew ul. Parkowa 7 Gniszewo / 58 530 51 32
GOPS Ryjewo / 55 277 42 93
GOPS Stary Targ ul. Świerczewskiego 20 / 55 277 62 81
Fundacja „Przystań” Pogorzała Wieś 50A / 698 920 268
Agape Nowy Staw ul. Mickiewicza 32 / 510 262 507
Chrześcijańskie Stowarzyszenie Dobroczynne Gdynia / 697 870 400
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej
w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym
Podprogram 2016
Zainspiruj się pomocą
Siedziba
ul. Kwiatowa 2
83-110 Tczew
Korespondencja / magazyn
Rukosin 4
83-113 Turze
Informacje
KRS 0000164712
NIP: 5932379609
REGON: 192924175
Nr konta: Santander 05 1090 2620 0000 0001 4207 6178
Centrala
tel. (58) 588 70 06
biuro.tczew@bankizywnosci.pl
(Pon. - Pt. 7:00 - 15:00)
Koordynacja POPŻ
Maria Jankowska
tel. (58) 588 70 06
maria.jankowska@bankizywnosci.pl
Dystrybucja POPŻ
Justyna Nibus
tel. (58) 588 70 06
justyna.nibus@bankizywnosci.pl
Skontaktuj się z nami
Kontakt do Banku Żywności w Tczewie
Żywność przekazują
Partnerzy wspierający
Partnerzy strategiczni
Bank Żywności w Tczewie z siedzibą w Rukosinie 4 (83-113 Turze), NIP: 5932379609, REGON: 366714641, adres e-mail: biuro.tczew@bankizywnosci.pl, tel. kontaktowy: (58) 588 70 06
Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie treści oraz zdjęć zabronione.
Obowiązek informacyjny przed wyrażeniem zgód na przetwarzanie danych (zobacz)
Realizacja: Consulting Adam Plutowski